До седмица - две се очаква пикът на грипа у нас,

...
До седмица - две се очаква пикът на грипа у нас,
Коментари Харесай

Пикът на грипа в България се очаква до седмица - две

До седмица - две се чака пикът на грипа у нас, предвижда професор доктор Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, при посещение в Нова телевизия.

След това чакаме гладко намаление на случаите. Областите една по една ще стартират да излизат от грипна зараза, само че други ще влизат, тъй че ще имаме проблеми и през февруари, чака проф. доктор Христова. По думите ѝ грип А е преобладаващ, само че до месец се чака и случаите на грип B да се усилят.

Грипът е доста по-напред от Коронавирус и другите респираторни вируси. Много по-вероятно е да сме заболели от грип, в случай че сме с температура, в сравнение с от Коронавирус или други болести от този вид, добави шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Проф. Христова сподели, че обстановката с грипа е доста динамична и решенията за удължение на междусрочната почивка за учениците или оповестяването на грипна почивка, би трябвало да се взимат по места, според от обстановката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР